Hos oss jobber det tre kiropraktorer og en fysioterapeut

Ståle Hauge
Kiropraktor

Graduerte som kiropraktor ved Anglo-European College of Chiropractic, Bournemouth, England i 1986.

Sertifisert Internasjonal Sportskiropraktor gjennom FICS i 1989 og tilleggssertifisering i FICS i 2001.

Sertifisert i Functional Movement System (FMS). I tillegg har han deltatt regelmessig i alle år på de fleste av sentrale kurs arrangert av NKF (Norsk Kiropraktor Forening) og ofte har han forelest der også.

I 2007 ble han hedret som "Årets Kiropraktor" ved Norsk Kiropraktor Forenings Landsmøte i Harstad.
Med sitt brennende engasjement og interesse for idrettsmedisin og hva kiropraktorer kan bidra med på dette feltet har han vært internasjonal kursforeleser i idrettsmedisinske emner. Gjennom dette har han også hatt anledning til å
delta i medisinsk støtteapparat under bl.a. OL i Sydney, World Games og OL i London.

Funksjonell evaluering og testing samt spesifikk opptrening av kompliserte og sammensatte ryggproblemer er av spesiell interesse. Derfor har han i mange år hatt et nært samarbeid med den internasjonalt anerkjente kiropraktoren Craig Liebenson fra California, der han har deltatt som assisterende foreleser og kursinstruktør i en årrekke på kurs arrangert i Norge, England, Danmark, Nederland, Sverige, Portugal, Frankrike. Han har også opparbeidet spesiell kompetanse i fysisk undersøkelses metodikk for å finne ut av den spesifikke årsaken til ryggsmerten gjennom nær instruksjon av den anerkjente canadiske professoren i biomekanikk prof Stuart McGill, se www.backfitpro.com. Dette nye og spesielle diagnose- og behandlingstilbudet kan du lese om under fanen "McGill Metode". Dette går i korthet ut på at det ikke er noe som bør hete "uspesifikke ryggsmerter". Tvert i mot har alle sin spesielle og spesifikke rygghistorie - som må utredes og behandles spesielt og unikt for hver enkelt tilfelle.

Ståle har alltid vært interessert i tverrfaglig samarbeid til pasientenes beste. Ingen kan jo være best på alt, og ved å vurdere pasienter sammen med fysioterapeut eller lege kan man oftere komme frem til en best mulig "skreddersydd" behandling for pasienten. Dette gjorde at han takket "ja" til å være med på å bygge opp foretaket e2Helse as sammen med lege Andreas Bjørang da han ble forespurt om dette da Sandefjord Fotball skulle bygge ny stadion som sto ferdig i 2007. Han deler for tiden sin arbeidstid 50/50 ved de to klinikkene.

Av andre verv kan nevnes: Styremedlem i Norsk Idretts Kiropraktisk Forening (NIKF), sekretær i øverste styret i FICS, samt medlem av NKF Etisk Råd.

Reidar Bjune
Kiropraktor

Utdannet ved Palmer College of Chiropractic, Iowa, USA

Har bred erfaring med behandling av smerter og plager i muskler og ledd, og har spesiell kompetanse i behandling av leddfunksjon i over- og underekstremitetene, så som håndledd, albuer, føtter, ankler og knær.

Er sertifisert ART terapeut (Active Release Technique) . Dette er en patentert spesifikk bløtvevsteknikk som har god effekt på problemer med muskler, sener, ligamenter, bindevev, og nerver. Spesielt effektivt for bl.a tennisalbue, skulderplager, kne- og hofteplager, spenningsrelatert hodepine/migrene.


Lars Morten Eid
Kiropraktor

Lars var ferdig utdannet ved Anglo-European College of Chiropractic i England i 2013.

Han har siden jobbet delt mellom Sandefjord Kiropraktikk og andre klinikker i Vestfold.

Som behandler synes han det er viktig å finne de disponerende årsakene til plager, og ut i fra dette utforme en tilpasset behandlingsplan. Dette gir ofte bedre forutsetninger for et varig resultat .Han er opptatt av å bruke trening og aktivitet som en del av behandlingen, og har flere kurs innen funksjonell rehabilitering.

Han har også kurs i undersøkelse og behandling av svimmelhet.

Adrian Susnic
Fysioterapeut

Adrian studerte fysioterapi ved Fontys University of Applied Sciences I Eindhoven, Nederland. Han ble ferdig utdannet i 2018 og har siden da jobbet på rehabiliteringsavdelingen til Sandefjord Medisinske Senter.

Som terapeut er Adrian opptatt av at kroppen liker bevegelse. Spesifikke øvelser er ofte et effektivt tiltak for å bli kvitt plager og beskytte kroppen mot plager. Han er opptatt av å ha et godt samarbeid med pasientene sine slik at de sammen kan lage en plan for kortsiktig smertelindring og deretter løsning på problemstillingen.

Tverrfaglig samarbeid er også noe Adrian har fokus på. Det er ofte viktig for å oppnå best mulig resultater for pasientene.