Bekkenløsning

Smerter i rygg, bekkenet eller mot symfysen under svangerskap eller etter fødsel kan være symptomer på bekkenløsning.

Under svangerskapet skilles det ut hormoner som gjør at leddbåndene i bekken-ringen blir elastisk. Muskulaturen som skal støtte om bekkenet og korsryggen får ikke så god hjelp av leddbåndene i denne perioden og det kan derfor bli mer direkte belastning på leddstrukturene. Dette kaldes for bekkenløsning. Ofte ser vi at det ikke er løsning som fører til smertene, men gjerne heller en låsning. Leddene har lettere for å låse seg under denne perioden. Dette er din kiropraktor godt utdannet i å finne ut av.
Ofte vil kiropraktoren finne nærliggende ledd og muskler med feilfunksjoner. Disse korrigeres på en skånsom måte. Råd, veiledning og øvelser er en viktig del av behandlingen.
Kiropraktisk behandling av gravide er helt trygt både for mor og barn.


Bekkenlåsning

Bekkenlåsing kan føre til bekkensmerter. Leddene mellom korsbeinet og bekkenet kalles bekkenleddet eller iliosacralleddet. I disse leddene er det ganske lite bevegelse, men leddene er allikevel ofte kilde til smerte i bekken, setet, lyske , lår og av og til kan smerten stråle helt ned til ankelen.

Spesifikk leddbehandling sammen med triggerpunkt-behandling av muskulaturen i bekken og seteregion gir ofte rask lindring. Trening av bekken, hofte og holdnings-muskulaturen er en viktig - og noe som kiropraktoren er godt utdannet til å kunne hjelpe deg med!